059 250 590
info@residentievastgoed.be
Residentie Vastgoed wenst u een goede nacht

BIV - Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars

Bij het invoeren van het Koninklijk Besluit van 06/09/1993 werd er duidelijk omschreven wie er al dan niet de titel van vastgoedmakelaar mag dragen. Vernoemt K.B. voorzag tevens in de oprichting van een Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV, opgericht in 1995). Deze publiekrechtelijke instelling met rechts- persoonlijkheid dient alles in goede banen te leiden: verifiëren of aan alle bepalingen wordt voldaan om toegang te krijgen tot het beroep, de toelating geven om de titel van vastgoedmakelaar te mogen voeren, het opsporen van onwettige uitoefening, het opmaken en controleren of de vastgoedmakelaar de regels van de plichtenleer naleeft en zoniet ook sancties opleggen. 

Door de ontwikkeling en permanente bijsturing van de plichtenleer zorgt het BIV ervoor dat de bescherming van de consumenten geoptimaliseerd wordt. Het te bereiken doel is dat er op de vastgoedmarkt correcte en kwaliteitsvolle diensten worden aangeboden. Een wilskrachtig consumenten- beleid moet tegemoet komen aan de zorgen van alle mensen. Het dient de consument te beschermen tegen onrechtmatige methodes. 

Het is een domein waar de overheid een regulerende taak moet uitoefenen teneinde een evenwicht te creëren, tussen de vastgoedmakelaars en de consumenten, enkel op die manier kan men vertrouwen scheppen tussen alle actoren. 

Residentie Vastgoed is via haar zaakvoerder Anthony Dumarey drager van de beroepstitel: 'erkend vastgoedmakelaar BIV onder het nummer 203768', deze toekenning is gebeurd in België. U kunt de BIV-plichtenleer en de lijst van de personen die erkend zijn door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars raadplegen op de website van het BIV, het BIV is een publiekrechtelijk beroepsinstituut, onder voogdij van de Minister van Middenstand). Hieronder vindt u alle gegevens: 

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
Luxemburgstraat 16B te 1000 Brussel
Tel 02 / 505 38 50
Fax 02/ 503 42 23
E-mail info@biv.be
Website www.biv.be 

Ministerie van Middenstand en Landbouw
http://www.mineco.fgov.be 

Slechts de BIV-erkende vastgoedmakelaars zijn gerechtigd om in België het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen en de titel van vastgoedmakelaar te voeren.

BA en borgstelling via NV AXA Belgium (polisnr. 730.390.160)

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: